Túrós-kajszibarackos gombóc
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és a belsejét hegyes késsel kikaparjuk. A vajat vagy margarint, a porcukorral, a kikapart vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat röviden belekeverjük, hozzáadjuk a túrót és a lisztet, és röviden belegyúrjuk, míg sima, puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A barackot megmossuk, megtörölgetjük, és felvágjuk, de ne vágjuk félbe, hanem maradjon egészben. A magját kiszedjük.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. Egy barackot és egy kockacukrot teszünk a közepébe, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd a tésztát a barack köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat lobogó forró, sós vízbe tesszük, majd közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint a serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén meg nem barnul.
A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, és a morzsában megforgatjuk, majd tálaljuk.
Tippek:
A gombócok forrón, és hideg is nagyon ízletesek!
Túrós-kajszibarackos gombóc
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és a belsejét hegyes késsel kikaparjuk. A vajat vagy margarint, a porcukorral, a kikapart vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat röviden belekeverjük, hozzáadjuk a túrót és a lisztet, és röviden belegyúrjuk, míg sima, puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A barackot megmossuk, megtörölgetjük, és felvágjuk, de ne vágjuk félbe, hanem maradjon egészben. A magját kiszedjük.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. Egy barackot és egy kockacukrot teszünk a közepébe, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd a tésztát a barack köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat lobogó forró, sós vízbe tesszük, majd közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint a serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén meg nem barnul.
A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, és a morzsában megforgatjuk, majd tálaljuk.
Tippek:
A gombócok forrón, és hideg is nagyon ízletesek!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?