Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-kajszibarackos gombóc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g étkezési, sovány túró
50 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt

Töltelékhez:

kb. 16 darab kajszibarack (kisebb)
kb. 16 darab kockacukor
őrölt fahéj

Forgatáshoz:

30 g vaj vagy margarin
kb. 1 evőkanál porcukor
kb. 100 g zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és a belsejét hegyes késsel kikaparjuk. A vajat vagy margarint, a porcukorral, a kikapart vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat röviden belekeverjük, hozzáadjuk a túrót és a lisztet, és röviden belegyúrjuk, míg sima, puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
A barackot megmossuk, megtörölgetjük, és felvágjuk, de ne vágjuk félbe, hanem maradjon egészben. A magját kiszedjük.

A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. Egy barackot és egy kockacukrot teszünk a közepébe, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd a tésztát a barack köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat lobogó forró, sós vízbe tesszük, majd közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük.

Forgatás:
A vajat vagy margarint a serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén meg nem barnul.
A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, és a morzsában megforgatjuk, majd tálaljuk.

Tippek:

Tálaljunk a gombócok mellé Dr. Oetker Desszertöntetet.
A gombócok forrón, és hideg is nagyon ízletesek!
A Túrós-kajszibarackos gombóc receptje 16 darab gombóc elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!