Túrós-kajszibarackos gombóc
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és a belsejét hegyes késsel kikaparjuk. A vajat vagy margarint, a porcukorral, a kikapart vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat röviden belekeverjük, hozzáadjuk a túrót és a lisztet, és röviden belegyúrjuk, míg sima, puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A barackot megmossuk, megtörölgetjük, és felvágjuk, de ne vágjuk félbe, hanem maradjon egészben. A magját kiszedjük.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. Egy barackot és egy kockacukrot teszünk a közepébe, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd a tésztát a barack köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat lobogó forró, sós vízbe tesszük, majd közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint a serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén meg nem barnul.
A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, és a morzsában megforgatjuk, majd tálaljuk.
Tippek:
A gombócok forrón, és hideg is nagyon ízletesek!
Túrós-kajszibarackos gombóc
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és a belsejét hegyes késsel kikaparjuk. A vajat vagy margarint, a porcukorral, a kikapart vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat röviden belekeverjük, hozzáadjuk a túrót és a lisztet, és röviden belegyúrjuk, míg sima, puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A barackot megmossuk, megtörölgetjük, és felvágjuk, de ne vágjuk félbe, hanem maradjon egészben. A magját kiszedjük.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. Egy barackot és egy kockacukrot teszünk a közepébe, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd a tésztát a barack köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat lobogó forró, sós vízbe tesszük, majd közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint a serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén meg nem barnul.
A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, és a morzsában megforgatjuk, majd tálaljuk.
Tippek:
A gombócok forrón, és hideg is nagyon ízletesek!
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?