Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízpuding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

500 ml tej
50 g cukor
50 g búzadara
1 darab tojás (M-es)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és egy kés hátuljával kaparjuk ki a magját. Forraljuk fel a tejet, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát, forraljuk fel, és kevergetve főzzük kb. 1 percig.
Vegyük le a főzőedényt a tűzről, és távolítsuk el a vaníliarudat. Válasszuk szét a tojást, és gyorsan keverjük bele a sárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk bele a forró pudingba. Öntsük a grízpudingot hideg vízzel kiöblített pudingformába, tálba vagy adagolóformába. Hagyjuk a pudingot kihűlni, majd kb. 3 órán át hűtsük.

Tálalás:
Tálalás előtt késsel óvatosan lazítsuk le a pudingot a peremről, és fordítsuk ki egy tányérra.
A kész ételt hűtőszekrényben tároljuk.

Variáció a kukoricadarából készült pudinghoz:
Forraljuk fel a tejet, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat és a pépet, valamint további 20 g vajat. Búzadara helyett használjunk kukoricadarát (polenta darát), és készítsük el a pudingot a fentiek szerint.

Variáció a grízpudinghoz túróval:
A tojásfehérje felverése után keverjünk 125 g félzsíros tehéntúrót a langyos pudinghoz (szükség esetén édesítsük egy kicsit).

Variáció a grízpudinghoz fahéjjal:
A vaníliarúd helyett használjunk 1 fahéjrudat.

Tipp:

A grízpudingot tálaljuk tejszínhabbal, szilvabefőttel, vagy akár erdei gyümölcsökkel.
Grízpuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!