![Nagyi lekváros párnája](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30610/43287-nagyi-lekvaros-parnaja.jpg)
Nagyi lekváros párnája
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Nagyi lekváros párnája
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Nagyi lekváros párnája](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30610/43287-nagyi-lekvaros-parnaja.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?