
Nagyi lekváros párnája



Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Nagyi lekváros párnája
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?