Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagyi lekváros párnája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab Nagyi lekváros párnája

A tepsihez:

sütőpapír

A tésztához:

300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
50 g lágy vaj vagy margarin
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
2 darab tojás (M-es)

A töltelékhez:

100 g sütésálló lekvár

A szóráshoz:

kevés porcukor

Elkészítés

A Nagyi lekváros párnája elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Nagyi lekváros párnája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!