
Karácsonyi brownie



Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
Minden brownie-ba 1-1 hurkapálcát szúrunk. A tojásfehérjét a cukorral és az ételszínezékkel habosra keverjük (addig keverjük, míg a cukor el nem olvad) és mélyhűtő tasakba tesszük. Egy kis csücsköt levágunk, és a brownie-ra nyomjuk, majd tetszés szerinti dekor cukrokkal díszítjük.


Karácsonyi brownie
Hozzávalók
kb. 13 szelet elkészítéséhez
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
Minden brownie-ba 1-1 hurkapálcát szúrunk. A tojásfehérjét a cukorral és az ételszínezékkel habosra keverjük (addig keverjük, míg a cukor el nem olvad) és mélyhűtő tasakba tesszük. Egy kis csücsköt levágunk, és a brownie-ra nyomjuk, majd tetszés szerinti dekor cukrokkal díszítjük.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?