Nagyon csokis kakaós keksz
Hozzávalók
Nagyon csokis kakaós keksz
Elkészítés
Előkészítés
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Elkészítés
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Tálalás
Tárolás
Nagyon csokis kakaós keksz
Hozzávalók
Nagyon csokis kakaós keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Elkészítés
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?