Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

„Napközis” piskóta csokoládéöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.12-15 szelet elkészítéséhez

Magasfalú tepsihez vagy csatos formához (kb. 20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

6 darab tojás (M-es)
180 g cukor
210 g búzaliszt
2 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Csokoládéöntethez:

800 ml tej
100 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A kétféle cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a sütőpapírt.

Csokoládéöntet:
A pudingport kb. 100-120 ml tejjel, a cukorral és a kakaóporral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és néha átkeverve hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni). A piskótát szeletekre vágjuk, és a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatjuk a piskótát Dr. Oetker Csokoládéízű Desszertöntettel is.
„Napközis” piskóta csokoládéöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!