Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Krémhez:

500 ml tej
50 g cukor
150 g 20%-os tejföl

Rétegezéshez:

kb. 130-140 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
250 g babapiskóta

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tiramisu krém:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kézi habverővel hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű tejfölt.

A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és egy téglalap alakú, kb. 18x25 cm-es formába tesszük szorosan egymás mellé. A krém felét elsimítjuk rajta, majd a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A hamis tiramisut pohárdesszertnek is elkészíthetjük.
Hamis tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!