Hamis tiramisu
Hozzávalók
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
500 ml tej
50 g cukor
150 g 20%-os tejföl
Rétegezéshez:
kb. 130-140 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
250 g babapiskóta
Szóráshoz:
kevés Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Elkészítés:
Tiramisu krém:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kézi habverővel hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű tejfölt.
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és egy téglalap alakú, kb. 18x25 cm-es formába tesszük szorosan egymás mellé. A krém felét elsimítjuk rajta, majd a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kézi habverővel hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű tejfölt.
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és egy téglalap alakú, kb. 18x25 cm-es formába tesszük szorosan egymás mellé. A krém felét elsimítjuk rajta, majd a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
Tipp:
A hamis tiramisut pohárdesszertnek is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Hamis tiramisu
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
kb. 130-140 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
250 g babapiskóta
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tiramisu krém:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kézi habverővel hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű tejfölt.
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és egy téglalap alakú, kb. 18x25 cm-es formába tesszük szorosan egymás mellé. A krém felét elsimítjuk rajta, majd a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kézi habverővel hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű tejfölt.
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és egy téglalap alakú, kb. 18x25 cm-es formába tesszük szorosan egymás mellé. A krém felét elsimítjuk rajta, majd a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
Tipp:
A hamis tiramisut pohárdesszertnek is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?