Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Krémhez:

500 ml tej
50 g cukor
150 g 20%-os tejföl

Rétegezéshez:

kb. 130-140 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
250 g babapiskóta

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tiramisu krém:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kézi habverővel hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű tejfölt.

A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és egy téglalap alakú, kb. 18x25 cm-es formába tesszük szorosan egymás mellé. A krém felét elsimítjuk rajta, majd a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A hamis tiramisut pohárdesszertnek is elkészíthetjük.
Hamis tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!