Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos csokis Pavlova torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 darab tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
23 dkg porcukor
csipet só
1 evőkanál ecet 10%
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 kanál olaj
15 dkg jó minőségű étcsokoládé 70% kakaóval

Krém:

500 ml tejszín
4 db nagy narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt 130 fokra.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.

Elkészítés

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
Narancsos csokis Pavlova torta Narancsos csokis Pavlova torta Narancsos csokis Pavlova torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!