
Narancsos csokis Pavlova torta


Hozzávalók
Tészta:
4 darab tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
23 dkg porcukor
csipet só
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál ecet 10%
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 púpos evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kanál olaj
15 dkg jó minőségű étcsokoládé 70% kakaóval
Krém:
500 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
4 db nagy narancs
Elkészítés
Előkészítés
Előmelegítjük a sütőt 130 fokra.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.
Elkészítés
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.



Kedvencnek jelölöm

Narancsos csokis Pavlova torta
Hozzávalók
Tészta:
4 darab tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
23 dkg porcukor
csipet só
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál ecet 10%
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 púpos evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kanál olaj
15 dkg jó minőségű étcsokoládé 70% kakaóval
Krém:
500 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 db nagy narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Előmelegítjük a sütőt 130 fokra.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.
Elkészítés
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.



Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?