Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos csokis Pavlova torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 darab tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
23 dkg porcukor
csipet só
1 evőkanál ecet 10%
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 kanál olaj
15 dkg jó minőségű étcsokoládé 70% kakaóval

Krém:

500 ml tejszín
4 db nagy narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt 130 fokra.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.

Elkészítés

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
Narancsos csokis Pavlova torta Narancsos csokis Pavlova torta Narancsos csokis Pavlova torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!