![Kekszes-Cupcake](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31462/kekszes-cupcake-14967.jpg)
Kekszes-Cupcake
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
![A Kekszes-Cupcake klasszikus muffinjellegű sütemény kreatív díszítéssel.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31462/kekszes-cupcake-14967.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?