Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos krémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

120 g búzaliszt
30 g darált mandula
40 g porcukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 darab tojás (közepes méretű)
95 g lágy vaj vagy margarin

A krémhez:

400 ml tej
200 ml narancslé (100%-os)

Ezenkívül:

250 ml narancslé (100%-os)

A díszítéshez:

kandírozott gyümölcsök, narancsszeletek
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. Ezután a tésztát, 26 cm-es átmérőjű kört formázva kinyújtjuk, és a sütőformába fektetjük, a tésztát megszurkáljuk villával. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát a sütőformából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapot egy tortatálra tesszük és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet. A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük úgy, hogy a tejhez a narancs levét is hozzáadjuk. A krémet a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 250 ml narancslével elkészítjük. A tortazselét a torta tetejére öntjük és hagyjuk megdermedni, tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül kandírozott gyümölcsökkel és tejszínhabbal díszítjük.
Narancsos krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!