Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos krémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

120 g búzaliszt
30 g darált mandula
40 g porcukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 darab tojás (közepes méretű)
95 g lágy vaj vagy margarin

A krémhez:

400 ml tej
200 ml narancslé (100%-os)

Ezenkívül:

250 ml narancslé (100%-os)

A díszítéshez:

kandírozott gyümölcsök, narancsszeletek
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. Ezután a tésztát, 26 cm-es átmérőjű kört formázva kinyújtjuk, és a sütőformába fektetjük, a tésztát megszurkáljuk villával. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát a sütőformából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapot egy tortatálra tesszük és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet. A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük úgy, hogy a tejhez a narancs levét is hozzáadjuk. A krémet a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 250 ml narancslével elkészítjük. A tortazselét a torta tetejére öntjük és hagyjuk megdermedni, tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül kandírozott gyümölcsökkel és tejszínhabbal díszítjük.
Narancsos krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!