Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos krémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Narancsos krémes torta elkészítéséhez

A tésztához:

120 g búzaliszt
30 g darált mandula
40 g porcukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 darab tojás (közepes méretű)
95 g lágy vaj vagy margarin

A krémhez:

400 ml tej
200 ml narancslé (100%-os)

Ezenkívül:

250 ml narancslé (100%-os)

A díszítéshez:

kandírozott gyümölcsök, narancsszeletek
tejszínhab

A Narancsos krémes torta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. Ezután a tésztát, 26 cm-es átmérőjű kört formázva kinyújtjuk, és a sütőformába fektetjük, a tésztát megszurkáljuk villával. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát a sütőformából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapot egy tortatálra tesszük és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet. A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük úgy, hogy a tejhez a narancs levét is hozzáadjuk. A krémet a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 250 ml narancslével elkészítjük. A tortazselét a torta tetejére öntjük és hagyjuk megdermedni, tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül kandírozott gyümölcsökkel és tejszínhabbal díszítjük.
Narancsos krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!