Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Philadelphia®-citrom sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
tortatál

Tortaalaphoz:

125 g vaj vagy margarin
150 g babapiskóta

Krémhez:

200 g Philadelphia® krémsajt
75 ml citromlé
75 g porcukor
500 ml hideg habtejszín

Tetejére:

3 evőkanál cukor
150 ml víz
100 ml citromlé
némi sárga ételszínezék

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortatálat sütőpapírral borítjuk, és a zárt csatos forma oldalát (az alja nélkül) ráhelyezzük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.

A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.

Tipp:

Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Philadelphia®-citrom sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
110 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!