Narancsos-mákos kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 22 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró
150 g őrölt mák
4 evőkanál narancslé
275 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Áztatáshoz:
kb. 6 evőkanál narancslé
Cukormázhoz:
150 g porcukor
2-3 evőkanál narancslé
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki és lisztezzük ki a kuglófformát, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.
Kedvencnek jelölöm
Narancsos-mákos kuglóf
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 22 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró
150 g őrölt mák
4 evőkanál narancslé
275 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Áztatáshoz:
kb. 6 evőkanál narancslé
Cukormázhoz:
150 g porcukor
2-3 evőkanál narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki és lisztezzük ki a kuglófformát, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?