Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (22 cm ᴓ), pl. Dr. Oetker:

kevés zsiradék
kevés búzaliszt

Almás töltelékhez:

kb. 600 g alma
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Tésztához:

150 ml tej
125 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

125 g porcukor
1-2 evőkanál almalé
marcipán virágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd állni hagyjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőformát zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Az almakockákat szűrőn lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és négyzet alakúra (kb. 50 x 50 cm) nyújtjuk.
Az almakockákat elosztjuk a tésztán, közben a széleken kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát szorosan feltekerjük.
A tésztahengert az illesztéssel lefelé a formába tesszük, és kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd a formát sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, az alma levével és esetleg egy kis vízzel sűrű mázzá keverjük. A mázat kanállal elosztjuk a süteményen. A nedves mázba marcipánvirágokat nyomunk, majd a mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A kuglófot sütéskor letakarhatjuk sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon.
A kuglóf máz és díszítés nélkül kitűnően fagyasztható.
Az Almás kuglóf receptje 20 szeletes süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!