Narancsos répatorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
150 g darált mandula
4 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél narancs reszelt héja
250 g reszelt sárgarépa
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g porcukor
250 ml narancslé
125 ml sárgarépalé
400 ml hideg habtejszín
fél narancs reszelt héja
Díszítéshez:
néhány marcipán répa
Elkészítés
Előkészítés
A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kapcsos sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35- 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk.
Krém:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk.
A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35- 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk.
Krém:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk.
A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kedvencnek jelölöm
Narancsos répatorta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
150 g darált mandula
4 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél narancs reszelt héja
250 g reszelt sárgarépa
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
40 g porcukor
250 ml narancslé
125 ml sárgarépalé
400 ml hideg habtejszín
fél narancs reszelt héja
Díszítéshez:
néhány marcipán répa
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kapcsos sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35- 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk.
Krém:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk.
A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35- 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk.
Krém:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk.
A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?