Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos répatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

150 g darált mandula
4 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
150 g cukor
fél narancs reszelt héja
250 g reszelt sárgarépa
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

40 g porcukor
250 ml narancslé
125 ml sárgarépalé
400 ml hideg habtejszín
fél narancs reszelt héja

Díszítéshez:

néhány marcipán répa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kapcsos sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Tészta:
A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35- 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk.

Krém:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.

Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk.

A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A húsvéti témakörben elkészíthető Narancsos répatorta kreatívan díszíthető vidám megjelenésű édesség, mellyel nyugodtan kínálhatja a locsolkodó vendégeket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!