
Vegán répatorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.
Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.


Vegán répatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.
Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?