Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán répatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

zsiradék vagy sütőpapír

Tésztához:

400 g sárgarépa
180 ml étolaj, pl. repceolaj
150 g almapüré
150 g cukor
1 csipet só
300 g búzaliszt
200 g pörkölt, őrölt mogyoró

Mázhoz:

200 g porcukor
kb. 4 evőkanál édesítetlen zabital vagy citromlé

Díszítéshez:

aprított pisztácia
marcipán sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A répát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A formát zsiradékkal megkenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.

Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.
A Vegán répatorta receptje 12 szeletes sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!