Vegán répatorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
zsiradék vagy sütőpapír
Tésztához:
400 g sárgarépa
180 ml étolaj, pl. repceolaj
150 g almapüré
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g pörkölt, őrölt mogyoró
Mázhoz:
200 g porcukor
kb. 4 evőkanál édesítetlen zabital vagy citromlé
Díszítéshez:
aprított pisztácia
marcipán sárgarépa
Elkészítés
Előkészítés:
A répát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A formát zsiradékkal megkenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.
Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.
Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.
Kedvencnek jelölöm
Vegán répatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
zsiradék vagy sütőpapír
Tésztához:
400 g sárgarépa
180 ml étolaj, pl. repceolaj
150 g almapüré
150 g cukor
1 csipet só
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g pörkölt, őrölt mogyoró
Mázhoz:
200 g porcukor
kb. 4 evőkanál édesítetlen zabital vagy citromlé
Díszítéshez:
aprított pisztácia
marcipán sárgarépa
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A répát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A formát zsiradékkal megkenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.
Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.
Az olajat, az almapürét, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a sót és a répát konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd röviden belekeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk, és a zabitallal vagy a citromlével sűrű mázzá keverjük, majd elosztjuk a répatorta tetején.
Díszítés:
A répatortát pisztáciával és a marcipán répákkal díszítjük, majd tortatálra áttesszük. A mázat hagyjuk megszáradni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?