Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás-Whoopie sütik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

175 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
1 csipet só
1 evőkanál csokidara

Töltelékhez:

1 darab banán (kb. 100 g, hámozott súly)
200 ml habtejszín
2 evőkanál csokidara

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, sütőpapírt helyezünk rá. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Keverés közben, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, egyneművé összedolgozzuk. A tojásokat egyesével, kb. fél-fél perc alatt, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a csokidarával összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton beledolgozzuk.
A tésztát sima csöves (kb. 12 mm átmérőjű cső) habzsákba töltjük. 20 darab 4-5 cm átmérőjű kerek halmot nyomunk belőle a sütőpapírra. Figyelem: a tészta némileg terülni fog, hagyjunk a halmok között elég helyet. A sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.

8 darab kis kerek sütemény tetejét egyenesre vágjuk, vágott felükkel lefelé egy tányérra helyezzük, ezek lesznek a kész sütemények aljai. További 4 süteményt a levágott részekkel együtt egy tálba teszünk, összemorzsoljuk.

Töltelék:
A banánt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson szereplő leírás szerint felverjük. A csokidarát hozzákeverjük. A 8 darab domború – azaz tetőnek szánt – sütemény domború részét megkenjük a krémmel, majd az előkészített morzsába mártjuk. A maradék krém 2/3-át szétosztjuk az egyenesre vágott 8 darab süteményen. Elosztjuk rajtuk a banándarabokat, ezután a banános réteget befedjük a megmaradt krémmel. Végezetül a morzsás sütitetőket ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.

Tipp:

Töltelék nélkül a sütemény fagyasztható.
Vakondtúrás-Whoopie sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!