Vakondtúrás-Whoopie sütik
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, sütőpapírt helyezünk rá. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Keverés közben, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, egyneművé összedolgozzuk. A tojásokat egyesével, kb. fél-fél perc alatt, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a csokidarával összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton beledolgozzuk.
A tésztát sima csöves (kb. 12 mm átmérőjű cső) habzsákba töltjük. 20 darab 4-5 cm átmérőjű kerek halmot nyomunk belőle a sütőpapírra. Figyelem: a tészta némileg terülni fog, hagyjunk a halmok között elég helyet. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
8 darab kis kerek sütemény tetejét egyenesre vágjuk, vágott felükkel lefelé egy tányérra helyezzük, ezek lesznek a kész sütemények aljai. További 4 süteményt a levágott részekkel együtt egy tálba teszünk, összemorzsoljuk.
Töltelék:
A banánt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson szereplő leírás szerint felverjük. A csokidarát hozzákeverjük. A 8 darab domború – azaz tetőnek szánt – sütemény domború részét megkenjük a krémmel, majd az előkészített morzsába mártjuk. A maradék krém 2/3-át szétosztjuk az egyenesre vágott 8 darab süteményen. Elosztjuk rajtuk a banándarabokat, ezután a banános réteget befedjük a megmaradt krémmel. Végezetül a morzsás sütitetőket ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
Tipp:
A Vakondtúrás-Whoopie sütik ízlés szerint díszíthető vágott mandulával,
A sütemény banánkrémes töltelékébe tehetünk kandírozott gyümölcsöket, mazsolát.
Vakondtúrás-Whoopie sütik
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, sütőpapírt helyezünk rá. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Keverés közben, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, egyneművé összedolgozzuk. A tojásokat egyesével, kb. fél-fél perc alatt, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a csokidarával összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton beledolgozzuk.
A tésztát sima csöves (kb. 12 mm átmérőjű cső) habzsákba töltjük. 20 darab 4-5 cm átmérőjű kerek halmot nyomunk belőle a sütőpapírra. Figyelem: a tészta némileg terülni fog, hagyjunk a halmok között elég helyet. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
8 darab kis kerek sütemény tetejét egyenesre vágjuk, vágott felükkel lefelé egy tányérra helyezzük, ezek lesznek a kész sütemények aljai. További 4 süteményt a levágott részekkel együtt egy tálba teszünk, összemorzsoljuk.
Töltelék:
A banánt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson szereplő leírás szerint felverjük. A csokidarát hozzákeverjük. A 8 darab domború – azaz tetőnek szánt – sütemény domború részét megkenjük a krémmel, majd az előkészített morzsába mártjuk. A maradék krém 2/3-át szétosztjuk az egyenesre vágott 8 darab süteményen. Elosztjuk rajtuk a banándarabokat, ezután a banános réteget befedjük a megmaradt krémmel. Végezetül a morzsás sütitetőket ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
Tipp:
A Vakondtúrás-Whoopie sütik ízlés szerint díszíthető vágott mandulával,
A sütemény banánkrémes töltelékébe tehetünk kandírozott gyümölcsöket, mazsolát.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?