Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Női szeszély

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

6 darab tojássárgája (M-es)
100 g cukor
120 g margarin
150 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Kenéshez:

100 g baracklekvár
2 evőkanál darált dió

Habhoz:

6 darab tojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
150 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Hozzákeverjük a lágy, kis kockákra vágott margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton a tésztához keverjük. A masszát a sütőformába simítjuk, és a tésztát a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés:
A baracklekvárt simára keverjük a darált dióval. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét.

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros rétegre simítjuk, a süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába és addig sütjük, amíg a hab világosbarna lesz.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Ha túl szilárd a baracklekvár, először egy kis lábasban melegítsük fel, majd ezután keverjük össze a darált dióval.
Női szeszély

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!