
Női szeszély



Hozzávalók
Magas falú sütőformához (20x30 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Habhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Hozzákeverjük a lágy, kis kockákra vágott margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton a tésztához keverjük. A masszát a sütőformába simítjuk, és a tésztát a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A baracklekvárt simára keverjük a darált dióval. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét.
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros rétegre simítjuk, a süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába és addig sütjük, amíg a hab világosbarna lesz.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
Tipp:


Női szeszély
Hozzávalók
12 szelet elkészítéséhez
Magas falú sütőformához (20x30 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Habhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Hozzákeverjük a lágy, kis kockákra vágott margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton a tésztához keverjük. A masszát a sütőformába simítjuk, és a tésztát a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A baracklekvárt simára keverjük a darált dióval. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét.
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros rétegre simítjuk, a süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába és addig sütjük, amíg a hab világosbarna lesz.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?