Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Női szeszély

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

6 darab tojássárgája (M-es)
100 g cukor
120 g margarin
150 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Kenéshez:

100 g baracklekvár
2 evőkanál darált dió

Habhoz:

6 darab tojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
150 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Hozzákeverjük a lágy, kis kockákra vágott margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton a tésztához keverjük. A masszát a sütőformába simítjuk, és a tésztát a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés:
A baracklekvárt simára keverjük a darált dióval. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét.

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros rétegre simítjuk, a süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába és addig sütjük, amíg a hab világosbarna lesz.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Ha túl szilárd a baracklekvár, először egy kis lábasban melegítsük fel, majd ezután keverjük össze a darált dióval.
Női szeszély

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
1 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!