Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyári gyümölcsös tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tiramisukrémhez:

500 g mascarpone
300 g natúr joghurt
150 ml őszibaracklé

Rétegezéshez:

kb. 500-600 g őszibarack
kb. 250 g babapiskóta

Locsoláshoz:

100 ml amaretto (mandulalikőr)
50 ml őszibaracklé (kb. 4 evőkanál)

Díszítéshez:

kb. 350 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. eper, málna, piros ribizli

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az őszibarackokat megmossuk, felezzük, a magokat eltávolítjuk, két őszibarackfelet cikkekre vágunk a díszítéshez, a többit felkockázzuk.

Elkészítés:

Tiramisukrém:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.

Tippek:

A tiramisut egy nagyobb felfújtformában, egy rétegben is elkészíthetjük, ebben az esetben használjunk több bogyós gyümölcsöt a díszítéshez.
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Nyári gyümölcsös tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!