
Nyársak leveles tészta-grillrácson



Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
A kenéshez:
Nyársak:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.
A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.
Tipp:


Nyársak leveles tészta-grillrácson
Hozzávalók
kb. 10 adag elkészítéséhez
A tésztához:
A tetejére:
A kenéshez:
Nyársak:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.
A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?