Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyársak leveles tészta-grillrácson

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

A tésztához:

A tetejére:

200 g Gouda sajt
2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
500 g étkezési túró (sovány)
500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
kb. 2 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors

A kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej

Nyársak:

1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
250 g cseresznyeparadicsom
1 darab sárga paprikahüvely
1 darab kicsi saláta uborka
kb. 10 darab fanyárs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.

A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.

Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.

Tipp:

Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.
Nyársak leveles tészta-grillrácson

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!