Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyársak leveles tészta-grillrácson

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

A tésztához:

A tetejére:

200 g Gouda sajt
2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
500 g étkezési túró (sovány)
500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
kb. 2 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors

A kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej

Nyársak:

1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
250 g cseresznyeparadicsom
1 darab sárga paprikahüvely
1 darab kicsi saláta uborka
kb. 10 darab fanyárs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.

A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.

Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.

Tipp:

Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.
Nyársak leveles tészta-grillrácson

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!