Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyársak leveles tészta-grillrácson

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

200 g Gouda sajt
2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
500 g étkezési túró (sovány)
500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
4 db tojás (M-es)
1 db tojássárgája (M-es)
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
kb. 2 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors

A kenéshez:

1 tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej

Nyársak:

1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
250 g cseresznyeparadicsom
1 db sárga paprikahüvely
1 db kicsi saláta uborka
kb. 10 db fanyárs

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.

A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.

Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.

Tipp:

Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.
Nyársak leveles tészta-grillrácson

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!