
Sonkás-fokhagymás csavart stangli



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:




Sonkás-fokhagymás csavart stangli
Hozzávalók
kb. 9 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:



Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?