
Sonkás-fokhagymás csavart stangli



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:




Sonkás-fokhagymás csavart stangli
Hozzávalók
kb. 9 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:



Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?