Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-fokhagymás csavart stangli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

50 g tejföl 20%-os
1 gerezd fokhagyma
160 g vékonyra szeletelt feketeerdei sonka

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Mártogatósként tejföllel és zöldfűszerekkel tálaljuk.
Sonkás-fokhagymás csavart stangli Sonkás-fokhagymás csavart stangli Sonkás-fokhagymás csavart stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!