Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi roló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

10 darab nagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g fagyasztott zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 darab közepes fej burgonya
3 darab közepes csemegeuborka (ecetes)
1 közepes alma

Mártáshoz:

350 ml tejföl 20 %-os
1-2 evőkanál majonéz
1,5 teáskanál mustár
1 kávéskanál só
fél teáskanál cukor
1 teáskanál citromlé
ízlés szerinti őrölt bors

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi roló töltött sós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük, majd sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 10 darab, egyenként kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk (1. kép). A sütőformákra a hegyesebb végénél fogva, kis ráfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat (2. kép). A csücsök részt úgy alakítsuk ki, hogy ne legyen lyuk, különben kifolyik a töltelék. Amikor az összes tésztát feltekertük, a formákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tészta rolókat minden oldalról megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a „répákat” aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A répát és a burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Az összevágott zöldségeket a zöldborsóval együtt egy főzőedénybe tesszük, kicsit megsózzuk és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt zöldségekhez hozzákeverjük az apróra vágott almát és a csemegeuborkát.
A mártás hozzávalóit egy kézi habverővel alaposan elkeverjük,majd a kihűlt zöldségekre öntjük és összekeverjük.
A „répákat” egy kis kanál segítségével egyesével megtöltjük, majd mindegyiket egy-két szál petrezselyemzölddel vagy kaporral díszítjük. A megmaradt tölteléket a „répák” mellé tálaljuk.

Tipp:

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. A Tavaszi roló sütemény tölthető akár egyszerű kukoricasalátával,vagy sonkasalátával is.
A Tavaszi roló répa formájúra díszített, sós leveles sütemény. A Tavaszi roló sós leveles sütemény tésztáját csíkokra vágjuk. A sütemény tésztáját egyenként megtöltjük és kúp formájúra feltekerjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!