Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2,5 dl cukor
4 darab tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt répa
5 dl liszt
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj

Krém:

7 dl tej
2 cs. banános pudingpor
ízlés szerint cukor
2 dl habtejszin
2 db érett banán

Díszítéshez:

4 dl habtejszin
ételszinezék
habzsák, csillagcső
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tavaly nyert nyulas formámat, kivajaztam, liszteztem.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a formába öntöttem és tűpróbáig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!