Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel
Hozzávalók
Tészta:
2,5 dl cukor
4 darab tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt répa
5 dl liszt
2 tk. Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj
Krém:
7 dl tej
2 cs. banános pudingpor
ízlés szerint cukor
2 dl habtejszin
2 db érett banán
Díszítéshez:
4 dl habtejszin
ételszinezék
2 cs. Dr. Oetker Habfixáló
habzsák, csillagcső
Elkészítés
Előkészítés
A tavaly nyert nyulas formámat, kivajaztam, liszteztem.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a formába öntöttem és tűpróbáig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
Kedvencnek jelölöm
Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel
Hozzávalók
Tészta:
2,5 dl cukor
4 darab tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt répa
5 dl liszt
2 tk. Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj
Krém:
7 dl tej
2 cs. banános pudingpor
ízlés szerint cukor
2 dl habtejszin
2 db érett banán
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tavaly nyert nyulas formámat, kivajaztam, liszteztem.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a formába öntöttem és tűpróbáig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?