Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes sütinyalóka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (ø26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

A tésztához:

100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
3 darab tojás (M-es)

A töltelékhez:

1 doboz mandarin (lecsöpögtetve 175 g)

A díszítéshez:

200 g fehércsokoládé
1 evőkanál margarin
20-22 db fa nyárs
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Színes sütinyalóka sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Ha a csoki kihűlt és sűrű lett, egyszerűen melegítsük meg.
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.
A Színes sütinyalóka kreatív húsvéti finomság gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!