
Színes sütinyalóka



Hozzávalók
Csatos tortaformához (ø26 cm):
A tésztához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.


Színes sütinyalóka
Hozzávalók
kb. 22 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (ø26 cm):
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?