Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes sütinyalóka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (ø26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

A tésztához:

100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
3 darab tojás (M-es)

A töltelékhez:

1 doboz mandarin (lecsöpögtetve 175 g)

A díszítéshez:

200 g fehércsokoládé
1 evőkanál margarin
20-22 db fa nyárs
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Színes sütinyalóka sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Ha a csoki kihűlt és sűrű lett, egyszerűen melegítsük meg.
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.
A Színes sütinyalóka kreatív húsvéti finomság gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!