Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes sütinyalóka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (ø26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

A tésztához:

100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
3 darab tojás (M-es)

A töltelékhez:

1 doboz mandarin (lecsöpögtetve 175 g)

A díszítéshez:

200 g fehércsokoládé
1 evőkanál margarin
20-22 db fa nyárs
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Színes sütinyalóka sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Ha a csoki kihűlt és sűrű lett, egyszerűen melegítsük meg.
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.
A Színes sütinyalóka kreatív húsvéti finomság gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!