
Nyuszitorta fondant díszítéssel



Hozzávalók
Tésztához:
300 g sárgarépa
300 g rétesliszt
3 darab tojás
150 ml napraforgó olaj
250 g porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Ezenkívül:
kb. 3 ek. sárgabaracklekvár
Díszítéshez:
1 doboz Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
kevés Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (színezéshez)
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
marcipánrépák
Elkészítés
Előkészítés:
A Nyuszitorta fondant díszítéssel sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (25 x11 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőformát (25 x11 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (kivéve a répát) egy mély tálba öntjük, majd kézi robotgép (habverő) segítségével legalább 4 percig keverjük, végül egy kanállal beleforgatjuk a reszelt sárgarépát is. Az alaposan átkevert masszát a sütőformába öntjük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd a torta felületét megkenjük vele.
Díszítéshez a fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra és kb. 38 cm hosszúra. A fondantot a süteményre fektetjük és rásimítjuk, a felesleges fondant darabokat körben levágjuk.
A nyuszi formázásához, a bevonásból megmaradt fehér fondantból mogyorónyi darabot lecsípünk a nyuszi szemének, fogainak és a tappancsának. A legjobb, ha ezt azonnal egy zacskóba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki. A maradék fondanthoz hozzákeverünk kevés kakaóport és világosbarnára színezzük. Az egyes lépéseknél ragasztáshoz dekor tollat (cukormázat) használunk.
A nyuszi hátsó részéhez a barna masszából egy 4 cm-es, és 3 db 1 cm-es golyócskát formázunk. A nagy golyóhoz hozzáragasztjuk dekor tollal az egyik kis golyót. A maradék két golyót oválissá alakítjuk (tappancsok), kissé ellapítjuk és a nagy golyó oldalaihoz ragasztjuk. A fehér fondantból 3-3 kicsi és egy-egy nagyobb foltot formázunk és a tappancsokra ragasztjuk.
A nyuszi felső részének formázásához egy mogyorónyi barna masszából 5 cm hosszú hengert formázunk (mellső lábakhoz). A nyuszi fejéhez egy másik darab fondantból 5 cm hosszú cseppet formázunk. A végeit jó 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek a nyuszi fülei. A füleket picit széthúzzuk és a kés hátlapjával fülkagylókat formázunk. A nyuszi fejét a henger közepére ragasztjuk. A nyuszi orrához kb. 2 mm-es barna golyócskát formázunk és a fejhez ragasztjuk. A szemének 2 fehér golyócskát készítünk, melyet ellapítva, dekor toll segítségével az orr fölé illesztünk. A dekor tollal pupillákat rajzolunk. Az orr alá szintén fehér fondantból 2 fehér fogat ragasztunk.
A nyuszi kész hátsó és felső részét a sütemény tetejére ragasztjuk. Kevés süteménymorzsát is szórhatunk köré, így még látványosabb lesz a Nyuszitorta fondant díszítéssel sütemény.
Végül marcipánrépákkal díszítjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd a torta felületét megkenjük vele.
Díszítéshez a fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra és kb. 38 cm hosszúra. A fondantot a süteményre fektetjük és rásimítjuk, a felesleges fondant darabokat körben levágjuk.
A nyuszi formázásához, a bevonásból megmaradt fehér fondantból mogyorónyi darabot lecsípünk a nyuszi szemének, fogainak és a tappancsának. A legjobb, ha ezt azonnal egy zacskóba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki. A maradék fondanthoz hozzákeverünk kevés kakaóport és világosbarnára színezzük. Az egyes lépéseknél ragasztáshoz dekor tollat (cukormázat) használunk.
A nyuszi hátsó részéhez a barna masszából egy 4 cm-es, és 3 db 1 cm-es golyócskát formázunk. A nagy golyóhoz hozzáragasztjuk dekor tollal az egyik kis golyót. A maradék két golyót oválissá alakítjuk (tappancsok), kissé ellapítjuk és a nagy golyó oldalaihoz ragasztjuk. A fehér fondantból 3-3 kicsi és egy-egy nagyobb foltot formázunk és a tappancsokra ragasztjuk.
A nyuszi felső részének formázásához egy mogyorónyi barna masszából 5 cm hosszú hengert formázunk (mellső lábakhoz). A nyuszi fejéhez egy másik darab fondantból 5 cm hosszú cseppet formázunk. A végeit jó 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek a nyuszi fülei. A füleket picit széthúzzuk és a kés hátlapjával fülkagylókat formázunk. A nyuszi fejét a henger közepére ragasztjuk. A nyuszi orrához kb. 2 mm-es barna golyócskát formázunk és a fejhez ragasztjuk. A szemének 2 fehér golyócskát készítünk, melyet ellapítva, dekor toll segítségével az orr fölé illesztünk. A dekor tollal pupillákat rajzolunk. Az orr alá szintén fehér fondantból 2 fehér fogat ragasztunk.
A nyuszi kész hátsó és felső részét a sütemény tetejére ragasztjuk. Kevés süteménymorzsát is szórhatunk köré, így még látványosabb lesz a Nyuszitorta fondant díszítéssel sütemény.
Végül marcipánrépákkal díszítjük.
Tippek:
A marcipánrépákat otthon is elkészíthetjük a Dr. Oetker Fondantból vagy Marcipánmasszából, ételszínezékek segítségével.
Piros és zöld fondantból kis tojásokat formázunk, és répák helyett ezekkel is díszíthetjük a Nyuszitorta süteményt.
Piros és zöld fondantból kis tojásokat formázunk, és répák helyett ezekkel is díszíthetjük a Nyuszitorta süteményt.

Kedvencnek jelölöm

Nyuszitorta fondant díszítéssel
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
300 g sárgarépa
300 g rétesliszt
3 darab tojás
150 ml napraforgó olaj
250 g porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Ezenkívül:
kb. 3 ek. sárgabaracklekvár
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Nyuszitorta fondant díszítéssel sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (25 x11 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőformát (25 x11 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (kivéve a répát) egy mély tálba öntjük, majd kézi robotgép (habverő) segítségével legalább 4 percig keverjük, végül egy kanállal beleforgatjuk a reszelt sárgarépát is. Az alaposan átkevert masszát a sütőformába öntjük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd a torta felületét megkenjük vele.
Díszítéshez a fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra és kb. 38 cm hosszúra. A fondantot a süteményre fektetjük és rásimítjuk, a felesleges fondant darabokat körben levágjuk.
A nyuszi formázásához, a bevonásból megmaradt fehér fondantból mogyorónyi darabot lecsípünk a nyuszi szemének, fogainak és a tappancsának. A legjobb, ha ezt azonnal egy zacskóba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki. A maradék fondanthoz hozzákeverünk kevés kakaóport és világosbarnára színezzük. Az egyes lépéseknél ragasztáshoz dekor tollat (cukormázat) használunk.
A nyuszi hátsó részéhez a barna masszából egy 4 cm-es, és 3 db 1 cm-es golyócskát formázunk. A nagy golyóhoz hozzáragasztjuk dekor tollal az egyik kis golyót. A maradék két golyót oválissá alakítjuk (tappancsok), kissé ellapítjuk és a nagy golyó oldalaihoz ragasztjuk. A fehér fondantból 3-3 kicsi és egy-egy nagyobb foltot formázunk és a tappancsokra ragasztjuk.
A nyuszi felső részének formázásához egy mogyorónyi barna masszából 5 cm hosszú hengert formázunk (mellső lábakhoz). A nyuszi fejéhez egy másik darab fondantból 5 cm hosszú cseppet formázunk. A végeit jó 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek a nyuszi fülei. A füleket picit széthúzzuk és a kés hátlapjával fülkagylókat formázunk. A nyuszi fejét a henger közepére ragasztjuk. A nyuszi orrához kb. 2 mm-es barna golyócskát formázunk és a fejhez ragasztjuk. A szemének 2 fehér golyócskát készítünk, melyet ellapítva, dekor toll segítségével az orr fölé illesztünk. A dekor tollal pupillákat rajzolunk. Az orr alá szintén fehér fondantból 2 fehér fogat ragasztunk.
A nyuszi kész hátsó és felső részét a sütemény tetejére ragasztjuk. Kevés süteménymorzsát is szórhatunk köré, így még látványosabb lesz a Nyuszitorta fondant díszítéssel sütemény.
Végül marcipánrépákkal díszítjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd a torta felületét megkenjük vele.
Díszítéshez a fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra és kb. 38 cm hosszúra. A fondantot a süteményre fektetjük és rásimítjuk, a felesleges fondant darabokat körben levágjuk.
A nyuszi formázásához, a bevonásból megmaradt fehér fondantból mogyorónyi darabot lecsípünk a nyuszi szemének, fogainak és a tappancsának. A legjobb, ha ezt azonnal egy zacskóba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki. A maradék fondanthoz hozzákeverünk kevés kakaóport és világosbarnára színezzük. Az egyes lépéseknél ragasztáshoz dekor tollat (cukormázat) használunk.
A nyuszi hátsó részéhez a barna masszából egy 4 cm-es, és 3 db 1 cm-es golyócskát formázunk. A nagy golyóhoz hozzáragasztjuk dekor tollal az egyik kis golyót. A maradék két golyót oválissá alakítjuk (tappancsok), kissé ellapítjuk és a nagy golyó oldalaihoz ragasztjuk. A fehér fondantból 3-3 kicsi és egy-egy nagyobb foltot formázunk és a tappancsokra ragasztjuk.
A nyuszi felső részének formázásához egy mogyorónyi barna masszából 5 cm hosszú hengert formázunk (mellső lábakhoz). A nyuszi fejéhez egy másik darab fondantból 5 cm hosszú cseppet formázunk. A végeit jó 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek a nyuszi fülei. A füleket picit széthúzzuk és a kés hátlapjával fülkagylókat formázunk. A nyuszi fejét a henger közepére ragasztjuk. A nyuszi orrához kb. 2 mm-es barna golyócskát formázunk és a fejhez ragasztjuk. A szemének 2 fehér golyócskát készítünk, melyet ellapítva, dekor toll segítségével az orr fölé illesztünk. A dekor tollal pupillákat rajzolunk. Az orr alá szintén fehér fondantból 2 fehér fogat ragasztunk.
A nyuszi kész hátsó és felső részét a sütemény tetejére ragasztjuk. Kevés süteménymorzsát is szórhatunk köré, így még látványosabb lesz a Nyuszitorta fondant díszítéssel sütemény.
Végül marcipánrépákkal díszítjük.
Tippek:
A marcipánrépákat otthon is elkészíthetjük a Dr. Oetker Fondantból vagy Marcipánmasszából, ételszínezékek segítségével.
Piros és zöld fondantból kis tojásokat formázunk, és répák helyett ezekkel is díszíthetjük a Nyuszitorta süteményt.
Piros és zöld fondantból kis tojásokat formázunk, és répák helyett ezekkel is díszíthetjük a Nyuszitorta süteményt.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?