Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz ribizli torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg liszt a szóráshoz

Töltelékhez:

25 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
25 dkg tejföl( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
1 rúd vanília
2 db egész tojás
csipet só
25 dkg friss piros ribizli

Egyéb:

vaj a formához
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés: veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, vagy pite formát, kikenjük vajjal .

Elkészítés

A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát, hogy a szélei kissé túllógjanak. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a töltelék elkészítjük .

Elkészítés

A desszert tölteléke, a mascarponét, a tejföllel, a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével ,a tojássárgájával és vanília rúd belsejével alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .

Elkészítés

A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.

A sütőt 180 °C előmelegítjük .

Elkészítés

A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel. A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez, összecsipkedjük.

A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .

Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Így könnyebb vele dolgozni,
Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!