Olasz ribizli torta
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
5 dkg liszt a szóráshoz
Töltelékhez:
25 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
25 dkg tejföl( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 rúd vanília
2 db egész tojás
csipet só
25 dkg friss piros ribizli
Egyéb:
vaj a formához
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítés: veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, vagy pite formát, kikenjük vajjal .
Elkészítés
A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát, hogy a szélei kissé túllógjanak. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a töltelék elkészítjük .
Elkészítés
A desszert tölteléke, a mascarponét, a tejföllel, a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével ,a tojássárgájával és vanília rúd belsejével alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .
Elkészítés
A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.
A sütőt 180 °C előmelegítjük .
A sütőt 180 °C előmelegítjük .
Elkészítés
A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel. A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez, összecsipkedjük.
A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .
Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.
A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .
Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Alternatív elkészítés
A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Így könnyebb vele dolgozni,
Kedvencnek jelölöm
Olasz ribizli torta
Hozzávalók
Töltelékhez:
25 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
25 dkg tejföl( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 rúd vanília
2 db egész tojás
csipet só
25 dkg friss piros ribizli
Egyéb:
vaj a formához
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítés: veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, vagy pite formát, kikenjük vajjal .
Elkészítés
A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát, hogy a szélei kissé túllógjanak. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a töltelék elkészítjük .
Elkészítés
A desszert tölteléke, a mascarponét, a tejföllel, a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével ,a tojássárgájával és vanília rúd belsejével alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .
Elkészítés
A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.
A sütőt 180 °C előmelegítjük .
A sütőt 180 °C előmelegítjük .
Elkészítés
A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel. A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez, összecsipkedjük.
A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .
Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.
A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .
Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Alternatív elkészítés
A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Így könnyebb vele dolgozni,


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?