Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz ribizli torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg liszt a szóráshoz

Töltelékhez:

25 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
25 dkg tejföl( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
1 rúd vanília
2 db egész tojás
csipet só
25 dkg friss piros ribizli

Egyéb:

vaj a formához
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés: veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, vagy pite formát, kikenjük vajjal .

Elkészítés

A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát, hogy a szélei kissé túllógjanak. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a töltelék elkészítjük .

Elkészítés

A desszert tölteléke, a mascarponét, a tejföllel, a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével ,a tojássárgájával és vanília rúd belsejével alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .

Elkészítés

A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.

A sütőt 180 °C előmelegítjük .

Elkészítés

A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel. A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez, összecsipkedjük.

A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .

Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Így könnyebb vele dolgozni,
Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!