Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen falatok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
100 g őrölt mandula
75 g cukor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
2 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
50 g mazsola
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 75 g vaj vagy margarin
kb. 50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kandírozott narancs- és citromhéjat vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. A mazsolához adjunk 1-2 teáskanál aromát és hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, fűszereket, narancshéjat, a sót és a tej-vaj keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül gyúrjuk bele a rumos mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 1 óra).
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.

Formázás:
A tésztából enyhén lisztezett munkafelületen hengereket formázunk (Ø kb. 4 cm), és tésztakártyával vágjuk kb. hüvelykujjnyi széles darabokra. A tésztadarabokból óvatosan formázzunk golyókat, és helyezzük a tepsire, majd fedjük le, és meleg helyen hagyjuk újra kelni (kb. 25-30 perc).
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Amikor a golyók láthatóan megnagyobbodtak tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a stolleneket.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés-szórás:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Sütés után azonnal kenjük meg vele a tésztát, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk a süteményt egy süteményrácson kihűlni.

Tippek:

Az elkészült sütemény egy jól zárható dobozban 2 hétig eltartható.
A kandírozott citrom illetve narancs helyett tetszés szerint használhatunk, aszalt meggyet vagy áfonyát.
Stollen falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!