Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olaszos parfé torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

fél csomag (kb. 50 g) ostyalap

Olaszos krémhez:

250 ml tej
250 ml habtejszín
130 g meggy (magozott)
100 g tejcsokoládé

Mázhoz:

250 ml tej

Ezenkívül:

250 ml tejszín

Elkészítés

Előkészítés:

A magozott meggyet jól lecsöpögtetjük, a tejcsokoládét apróra törjük. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) keretét egy tortatára helyezzük. Az így előkészített formába megfelelő méretűre vágott ostyalapot helyezünk.

Elkészítés:

A krémhez az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás, de tej és tejszín felhasználásával elkészítjük. A meggyet és a csokoládét hozzáforgatjuk. A krémet az ostyára töltjük, tetejét elsimítjuk. 3 órára mélyhűtőbe helyezzük.

A krémes mázhoz az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 250 ml tejjel elkészítjük. A megfagyott süteményről a keretet eltávolítjuk, majd a csokis krémmel a tortát bevonjuk. Majd tálalásig visszatesszük a mélyhűtőbe.

Tálaláskor a tejszínt a Bourbon vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, a tejszínhabot habzsákba töltjük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. Végül a parfé tortát a tejszínhabbal és a tortabevonóval díszítve tálaljuk.
Olaszos parfé torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!