
Birsalmás-túrókrémes torta



Hozzávalók
Formához:
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
8 darab tojás (M-es)
180 g cukor
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
Krémhez:
300 g birsalma (tisztított súly)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
300 ml tej
100 g margarin
250 g porcukor
1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
500 g túró
250 g mascarpone
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
150 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Előkészítés:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A kerek, kapcsos tortaforma (22-24 cm ⌀) alját kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A kerek, kapcsos tortaforma (22-24 cm ⌀) alját kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük, mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
Az előkészített birsalmát egy lábasba tesszük, és annyi vízben, amennyi ellepi, teljesen puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, de csak 300 ml tejjel és cukor nélkül, majd folpakkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük a lágy, kockákra vágott margarinnal, 100 g porcukorral és a fahéjjal, majd hozzákeverjük a birspürét.
Az áttört túrót konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük a mascarponéval, a többi porcukorral és a vanillincukorral. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük. A tejszínhab 1/4-ét a birsalmás-pudingos krémhez, 3/4-ét pedig túrókrémhez forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tányérra vagy tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krém kb. 2/3-át, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a birsalmás-pudingos krémmel és befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék túrókrémmel.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Vékonyan bekenjük vele a torta oldalát, a többi tejszínhabot tetszőleges fejű (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük, és a torta tetejét ízlés szerint megdíszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, tálalás előtt meghintjük őrölt fahéjjal.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük, mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
Az előkészített birsalmát egy lábasba tesszük, és annyi vízben, amennyi ellepi, teljesen puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, de csak 300 ml tejjel és cukor nélkül, majd folpakkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük a lágy, kockákra vágott margarinnal, 100 g porcukorral és a fahéjjal, majd hozzákeverjük a birspürét.
Az áttört túrót konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük a mascarponéval, a többi porcukorral és a vanillincukorral. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük. A tejszínhab 1/4-ét a birsalmás-pudingos krémhez, 3/4-ét pedig túrókrémhez forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tányérra vagy tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krém kb. 2/3-át, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a birsalmás-pudingos krémmel és befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék túrókrémmel.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Vékonyan bekenjük vele a torta oldalát, a többi tejszínhabot tetszőleges fejű (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük, és a torta tetejét ízlés szerint megdíszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, tálalás előtt meghintjük őrölt fahéjjal.
Tipp:
A torta tetejét birsalmasajttal is megdíszíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Birsalmás-túrókrémes torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet Birsalmás-túrókrémes torta elkészítéséhez
Formához:
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
8 darab tojás (M-es)
180 g cukor
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
Krémhez:
300 g birsalma (tisztított súly)
300 ml tej
100 g margarin
250 g porcukor
1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
500 g túró
250 g mascarpone
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
150 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
őrölt fahéj
A Birsalmás-túrókrémes torta elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Előkészítés:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A kerek, kapcsos tortaforma (22-24 cm ⌀) alját kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A kerek, kapcsos tortaforma (22-24 cm ⌀) alját kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük, mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
Az előkészített birsalmát egy lábasba tesszük, és annyi vízben, amennyi ellepi, teljesen puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, de csak 300 ml tejjel és cukor nélkül, majd folpakkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük a lágy, kockákra vágott margarinnal, 100 g porcukorral és a fahéjjal, majd hozzákeverjük a birspürét.
Az áttört túrót konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük a mascarponéval, a többi porcukorral és a vanillincukorral. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük. A tejszínhab 1/4-ét a birsalmás-pudingos krémhez, 3/4-ét pedig túrókrémhez forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tányérra vagy tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krém kb. 2/3-át, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a birsalmás-pudingos krémmel és befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék túrókrémmel.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Vékonyan bekenjük vele a torta oldalát, a többi tejszínhabot tetszőleges fejű (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük, és a torta tetejét ízlés szerint megdíszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, tálalás előtt meghintjük őrölt fahéjjal.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük, mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
Az előkészített birsalmát egy lábasba tesszük, és annyi vízben, amennyi ellepi, teljesen puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, de csak 300 ml tejjel és cukor nélkül, majd folpakkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük a lágy, kockákra vágott margarinnal, 100 g porcukorral és a fahéjjal, majd hozzákeverjük a birspürét.
Az áttört túrót konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük a mascarponéval, a többi porcukorral és a vanillincukorral. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük. A tejszínhab 1/4-ét a birsalmás-pudingos krémhez, 3/4-ét pedig túrókrémhez forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tányérra vagy tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krém kb. 2/3-át, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a birsalmás-pudingos krémmel és befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék túrókrémmel.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Vékonyan bekenjük vele a torta oldalát, a többi tejszínhabot tetszőleges fejű (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük, és a torta tetejét ízlés szerint megdíszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, tálalás előtt meghintjük őrölt fahéjjal.
Tipp:
A torta tetejét birsalmasajttal is megdíszíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?