Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós sajtos rúd

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
100 g tejföl
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g trappista sajt
1 kávéskanál só

Tetejére:

1 darab tojás (M-es)
60 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Omlós sajtos rúd hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.

A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Az Omlós sajtos rúd szilveszteri süteményt füstölt sajttal, cheddarral, edami sajttal is elkészíthetjük.
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
Az Omlós sajtos rúd receptje 20-22 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!