Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pezsgőkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pezsgőkrémhez:

3 darab tojássárgája (M-es)
50 g cukor
200 ml édes pezsgő
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 12-16 szem málna
némi tört pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe tesszük, 5 percet áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.

Elkészítés:

A tojássárgájákat a cukorral együtt habüstbe tesszük, és vízgőz felett csípősre melegítjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg krémes állagot kapunk. Levesszük a vízgőzről, kevergetve feloldjuk benne az előkészített zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a pezsgőt is, és elkeverjük. Lefedjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő masszához forgatjuk. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára. Tálaláskor a pezsgőkrémet málnaszemekkel és tört pisztáciával díszítjük.

Tipp:

A pezsgőkrémet pezsgőspoharakban is tálalhatjuk.
Pezsgőkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!