Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós tésztás epertorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Gyümölcstorta formához (Ø 28 cm):

némi zsiradék

Pudinghoz:

50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín

Omlós tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
75 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Csokoládé mázhoz:

Eper feltéthez:

kb. 750 g eper
2 evőkanál cukor
250 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Puding:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.

A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.

Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A tésztát egy kapcsos tortaformában (Ø 30 cm) is megsüthetjük.
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.
Omlós tésztás epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!