Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós tésztás epertorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Gyümölcstorta formához (Ø 28 cm):

némi zsiradék

Pudinghoz:

50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín

Omlós tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
75 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Csokoládé mázhoz:

Eper feltéthez:

kb. 750 g eper
2 evőkanál cukor
250 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Puding:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.

A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.

Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A tésztát egy kapcsos tortaformában (Ø 30 cm) is megsüthetjük.
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.
Omlós tésztás epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!