Omlós tésztás epertorta
Hozzávalók
Gyümölcstorta formához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín
Omlós tésztához:
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
75 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Csokoládé mázhoz:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Eper feltéthez:
kb. 750 g eper
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
2 evőkanál cukor
250 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
Puding:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.
A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.
Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.
A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.
Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tippek:
A tésztát egy kapcsos tortaformában (Ø 30 cm) is megsüthetjük.
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Omlós tésztás epertorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstorta formához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Omlós tésztához:
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
75 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Csokoládé mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Puding:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.
A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.
Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.
A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.
Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tippek:
A tésztát egy kapcsos tortaformában (Ø 30 cm) is megsüthetjük.
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?