
Omlós tésztás epertorta



Hozzávalók
Gyümölcstorta formához (Ø 28 cm):
Pudinghoz:
Omlós tésztához:
Csokoládé mázhoz:
Eper feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.
A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.
Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tippek:
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.


Omlós tésztás epertorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstorta formához (Ø 28 cm):
Omlós tésztához:
Csokoládé mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. A maradék tejet és tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø kb. 32 cm), helyezzük a tortaformába, a széléhez nyomkodjuk hozzá a tésztát peremként, és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon, majd kenjük a tésztaalapra.
A pudingot ismét jól keverjük el, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztaalapon.
Feltét:
Gondosan mossuk, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel az epret. Rendezzük el az epreket a puding tetején. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Kanalazzuk a tortazselét az eperre. Tegyük az epres tortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tippek:
A tészta alapot már előző nap is megsüthetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?