Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós, tejkrémes ostyás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tortaalaphoz:

8 db mogyorós, tejkrémes ostya, pl., Knoppers®

Krémhez:

200 g cukrozott sűrített tej
700 ml hideg habtejszín

Ganache-hoz:

200 ml habtejszín

Díszítéshez:

3 db mogyorós, tejkrémes ostya, pl. Knoppers®

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyünk egy sütőpapírt a formába és helyezzük rá a forma peremét.

Tortaalap:
Tegyük az ostyát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le, és sodrófával jól törjük össze. A finom morzsát tegyük egy tapadásmentes serpenyőbe, és keverés közben melegítsük fel, hogy a csokoládé megolvadjon. Öntsük a olvasztott krémes ostyát a forma aljára és egy evőkanál hátuljával egyenletesen nyomkodjuk le, hogy sima alapot képezzen. A kekszes alapot felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Krém:
Áztassuk a lapzselatint 5 percre hideg vízbe (a zselatinlapokat egyesével adjuk hozzá). Öntsük a sűrített tejet egy kis lábosba, és lassan melegítsük fel. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat és keverés közben oldjuk fel a sűrített tejben. Vigyázat: A sűrített tejnek nem szabad felforrnia! Hagyjuk a zselatin és a tej keverékét kissé kihűlni, amíg kissé megkocsonyásodik.

Verjük keményre a habtejszínt. Keverjünk össze 3-4 evőkanálnyi tejszínhabot a zselatin-tej keverékkel. Ezután a zselatinos-tejes keveréket öntsük a tejszínhabhoz, és óvatosan keverjük simára. Öntsük a tejes-tejszínes keveréket az ostyás alapra, és simítsuk el. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Ganache:
Forraljuk fel a habtejszínt, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Öntsük a ganache-t egy keverőtálba és tegyük a hűtőbe, hagyjuk kihűlni, amíg besűrűsödik, de még mindig önthető.

Kenjük a ganache-t a tortára. Vágjuk a 3 darab ostyát kis kockákra, és díszítsük velük a tortát. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

A sütőpapírt egy tortaemelő segítségével távolítsuk el a kekszes alapról. Lazítsuk meg és távolítsuk el a szélét egy konyhakéssel.
Mogyorós, tejkrémes ostyás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!