![Omlós tökös sütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31551/omlos-tokos-sutemeny-15125.jpg)
Omlós tökös sütemény
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Sajtkrémhez:
Marcipán tökökhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük, majd belekeverjük az olajat. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót összekeverjük, és röviden közepes fokozaton belekeverjük. A diót, a mazsolát és a reszelt tököt óvatosan hozzáadjuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kicsatoljuk, majd levesszük a forma szélét. A süteményt sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és visszafordítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Sajtkrém:
A krémsajtot és a citromlevet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a porcukrot. A krémet hullámosan elkenjük a süteményen. A süteményt hideg helyre tesszük.
Marcipán tökök:
A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk. Belegyúrunk néhány csepp piros és sárga ételszínezéket, míg a marcipán narancssárga nem lesz (használjunk eldobható kesztyűt). A marcipánt hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra vágjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és késsel tökmintát karcolunk bele. A tökökbe szegfűszeget nyomunk „szárnak” és „szemeknek”. A süteményt röviddel fogyasztás előtt a marcipán-tökökkel díszítjük.
Tippek:
Hokkaido-tök helyett használhatunk 800 g hámozott pézsmatököt is.
Krémsajt nélkül a süteményt legkorábban 4 nappal előbb is megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Omlós tökös sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Sajtkrémhez:
Marcipán tökökhöz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük, majd belekeverjük az olajat. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót összekeverjük, és röviden közepes fokozaton belekeverjük. A diót, a mazsolát és a reszelt tököt óvatosan hozzáadjuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kicsatoljuk, majd levesszük a forma szélét. A süteményt sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és visszafordítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Sajtkrém:
A krémsajtot és a citromlevet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a porcukrot. A krémet hullámosan elkenjük a süteményen. A süteményt hideg helyre tesszük.
Marcipán tökök:
A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk. Belegyúrunk néhány csepp piros és sárga ételszínezéket, míg a marcipán narancssárga nem lesz (használjunk eldobható kesztyűt). A marcipánt hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra vágjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és késsel tökmintát karcolunk bele. A tökökbe szegfűszeget nyomunk „szárnak” és „szemeknek”. A süteményt röviddel fogyasztás előtt a marcipán-tökökkel díszítjük.
Tippek:
Hokkaido-tök helyett használhatunk 800 g hámozott pézsmatököt is.
Krémsajt nélkül a süteményt legkorábban 4 nappal előbb is megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
![A Omlós tökös sütemény receptje 12 szeletes torta elkésztéséhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31551/omlos-tokos-sutemeny-15125.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?