Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós tökös sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

600 g Hokkaido-tök
100 g dió
4 darab tojás (M-es)
200 g barna cukor
1 csipet só
300 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
400 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 ½ csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
100 g mazsola

Sajtkrémhez:

400 g mascarpone krémsajt
1 evőkanál citromlé
60 g porcukor

Marcipán tökökhöz:

25 g porcukor
ételszínezék, piros és sárga
szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal megkenjük, és sütőpapírral béleljük. A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, majd durván lereszeljük. A diót durvára aprítjuk és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük, majd belekeverjük az olajat. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót összekeverjük, és röviden közepes fokozaton belekeverjük. A diót, a mazsolát és a reszelt tököt óvatosan hozzáadjuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kicsatoljuk, majd levesszük a forma szélét. A süteményt sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és visszafordítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Sajtkrém:
A krémsajtot és a citromlevet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a porcukrot. A krémet hullámosan elkenjük a süteményen. A süteményt hideg helyre tesszük.

Marcipán tökök:
A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk. Belegyúrunk néhány csepp piros és sárga ételszínezéket, míg a marcipán narancssárga nem lesz (használjunk eldobható kesztyűt). A marcipánt hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra vágjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és késsel tökmintát karcolunk bele. A tökökbe szegfűszeget nyomunk „szárnak” és „szemeknek”. A süteményt röviddel fogyasztás előtt a marcipán-tökökkel díszítjük.

Tippek:

A sütemény krémsajt nélkül is nagyon ízletes.
Hokkaido-tök helyett használhatunk 800 g hámozott pézsmatököt is.
Krémsajt nélkül a süteményt legkorábban 4 nappal előbb is megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
A Omlós tökös sütemény receptje 12 szeletes torta elkésztéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!