Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orosz mákos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
15 dkg porcukor
1 5dkg egész mák
15 dkg liszt
8 dkg puha margarin
1,5 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja

Piskótához:

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt

Krémhez:

0,5 liter tej
5 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 kocka Rama margarin

Tetejére:

2 evőkanál étolaj
2-3 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a margarint, porcukrot, citrom héját és a mákot a tejjel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. A piskóta hozzávalóiból szokásos módon elkészítjük a piskótát és a mákos masszára simítjuk. Közepes hőfokon lassú tűznél megsütjük. Krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre kever, maradék tejet hozzáadva állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett lehűtjük. A margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük és a hűlt krémhez adjuk. Rásimítjuk a tésztára és dermedni hűtőbe tesszük. A tortabevonót az étolajjal felolvasztjuk, majd beledolgozzuk a vajat és a krémre simítjuk.

Tálalás

Kb.18-20 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!!

Alternatív elkészítés

A krém főzésénél vigyázzunk,mert könnyen csomósodik.
Orosz mákos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!