Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lusta túrós rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

40 g vaj vagy margarin

Tésztához:

250 g búza rétesliszt
200 g porcukor
500 g félzsíros túró
4 darab tojás (M-es)
500 ml tej
80 g vaj vagy margarin 

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit oldalát vékonyan, alját pedig vastagabb rétegben kikenjük a vajjal vagy margarinnal. A túrót villával áttörjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A túrós réteghez keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
Lusta túrós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!