
Lusta túrós rétes



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Lusta túrós rétes
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?