Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack parfé

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Őszibarack parfé

40 dkg őszibarack (tisztítva)
3-4 ek. méz
1/2 citrom leve
1 ek. porcukor
1,5 dl habtejszín vagy növényi tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackot megmossuk, héjját lehúzzuk és a magját kiszedjük.

Elkészítés

A barackot pürésítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet (ízlés szerint) Lezárható műanyag edényben legalább 4 órát fagyasztjuk. A tejszínből és a porcukorból habot verünk, a fagyasztóból kivett barackot villával átkeverjük, hogy olyan legyen, mint a jégkása és a tejszínhabhoz keverjük. Fagylaltgépbe tesszük vagy vízzel kiöblített formába simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 3-4 órára vagy 1 éjszakára. Tálalásnál szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk fagyi - kanállal. Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tálalás

4 adag
Őszibarack  parfé Őszibarack  parfé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!