Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack parfé

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Őszibarack parfé

40 dkg őszibarack (tisztítva)
3-4 ek. méz
1/2 citrom leve
1 ek. porcukor
1,5 dl habtejszín vagy növényi tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackot megmossuk, héjját lehúzzuk és a magját kiszedjük.

Elkészítés

A barackot pürésítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet (ízlés szerint) Lezárható műanyag edényben legalább 4 órát fagyasztjuk. A tejszínből és a porcukorból habot verünk, a fagyasztóból kivett barackot villával átkeverjük, hogy olyan legyen, mint a jégkása és a tejszínhabhoz keverjük. Fagylaltgépbe tesszük vagy vízzel kiöblített formába simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 3-4 órára vagy 1 éjszakára. Tálalásnál szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk fagyi - kanállal. Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tálalás

4 adag
Őszibarack  parfé Őszibarack  parfé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!