Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

240 g őszibarack (konzerv, nettó tömeg)
150 g joghurt
50 ml hideg tej
25 g aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A barackokat lecsepegtetjük, a léből 100 ml-t kimérünk. Hozzákeverjük a tejet (ha kevesebb a konzervlé, annyi tejjel egészítjük ki, hogy összesen 150 ml folyadékot kapjunk). A barackokat kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Krém:

A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A desszertet friss őszibarackkal is elkészíthetjük. Ebben az esetben a krémhez 150 g joghurtot és 150 ml tejet használjunk.
A Őszibarackos pohárdesszert a nyár egyik legfinomabb gyümölcsét kombinálja a vanília ízvilágával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!