Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

240 g őszibarack (konzerv, nettó tömeg)
150 g joghurt
50 ml hideg tej
25 g aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A barackokat lecsepegtetjük, a léből 100 ml-t kimérünk. Hozzákeverjük a tejet (ha kevesebb a konzervlé, annyi tejjel egészítjük ki, hogy összesen 150 ml folyadékot kapjunk). A barackokat kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Krém:

A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A desszertet friss őszibarackkal is elkészíthetjük. Ebben az esetben a krémhez 150 g joghurtot és 150 ml tejet használjunk.
A Őszibarackos pohárdesszert a nyár egyik legfinomabb gyümölcsét kombinálja a vanília ízvilágával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!