Őszibarackos pohárdesszert
Hozzávalók
240 g őszibarack (konzerv, nettó tömeg)
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
150 g joghurt
50 ml hideg tej
25 g aprított pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A barackokat lecsepegtetjük, a léből 100 ml-t kimérünk. Hozzákeverjük a tejet (ha kevesebb a konzervlé, annyi tejjel egészítjük ki, hogy összesen 150 ml folyadékot kapjunk). A barackokat kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Krém:
A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A desszertet friss őszibarackkal is elkészíthetjük. Ebben az esetben a krémhez 150 g joghurtot és 150 ml tejet használjunk.
Kedvencnek jelölöm
Őszibarackos pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
240 g őszibarack (konzerv, nettó tömeg)
150 g joghurt
50 ml hideg tej
25 g aprított pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A barackokat lecsepegtetjük, a léből 100 ml-t kimérünk. Hozzákeverjük a tejet (ha kevesebb a konzervlé, annyi tejjel egészítjük ki, hogy összesen 150 ml folyadékot kapjunk). A barackokat kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Krém:
A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A desszertet friss őszibarackkal is elkészíthetjük. Ebben az esetben a krémhez 150 g joghurtot és 150 ml tejet használjunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?