Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

240 g őszibarack (konzerv, nettó tömeg)
150 g joghurt
50 ml hideg tej
25 g aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A barackokat lecsepegtetjük, a léből 100 ml-t kimérünk. Hozzákeverjük a tejet (ha kevesebb a konzervlé, annyi tejjel egészítjük ki, hogy összesen 150 ml folyadékot kapjunk). A barackokat kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Krém:

A joghurtot és a tejes keveréket keverőtálba öntjük. Az Aranka Krémet hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A barackkockákat (egy evőkanál kivételével) belekeverjük. A krémet desszertes poharakba adagoljuk, tetejüket megszórjuk a pisztáciával és a félretett barackkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A desszertet friss őszibarackkal is elkészíthetjük. Ebben az esetben a krémhez 150 g joghurtot és 150 ml tejet használjunk.
A Őszibarackos pohárdesszert a nyár egyik legfinomabb gyümölcsét kombinálja a vanília ízvilágával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!