Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília sodó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Krémhez:

200 ml tej
200 ml habtejszín
50 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
70 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal főzőedénybe öntjük, és kevergetés közben felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a 70 ml tejjel és a pudingporral. Az edényt lehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliarudat, majd belekeverjük a tojássárgájás keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben sűrűre főzzük anélkül, hogy felforrna, különben a tojássárgája összeugrik.

Tipp:

A vaníliasodót tálalás előtt felvert tejszínnel és rummal még ízletesebbé tehetjük.
A Vanília sodó kiváló desszertkrém sütemények, gyümölcsös ételek gazdagításhoz, dekorálásához.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!