Palacsinta falatkák bogyós gyümölccsel
Hozzávalók
Muffin formához (mini 24 darabos):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Palacsinta tésztához:
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál tej
kb. 250 g vegyes bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, szeder és/vagy málna)
Szóráshoz:
egy kis porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki és lisztezzük ki a muffin formákat. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Válogassuk szét a bogyókat, szükség esetén mossuk meg és csepegtessük le.
Alsó és felső: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Válogassuk szét a bogyókat, szükség esetén mossuk meg és csepegtessük le.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet kézi habverővel, míg sima tésztát kapunk. Öntsünk kb. 1 teáskanálnyi tésztát mindegyik muffin formába, és a tetejére szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. Helyezzük a mini muffin formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a falatkákat.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki falatkákat a formából, hagyjuk kihűlni egy süteményes rácson, vagy még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki falatkákat a formából, hagyjuk kihűlni egy süteményes rácson, vagy még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Palacsinta falatkák bogyós gyümölccsel
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Muffin formához (mini 24 darabos):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Palacsinta tésztához:
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál tej
kb. 250 g vegyes bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, szeder és/vagy málna)
Szóráshoz:
egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki és lisztezzük ki a muffin formákat. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Válogassuk szét a bogyókat, szükség esetén mossuk meg és csepegtessük le.
Alsó és felső: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Válogassuk szét a bogyókat, szükség esetén mossuk meg és csepegtessük le.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet kézi habverővel, míg sima tésztát kapunk. Öntsünk kb. 1 teáskanálnyi tésztát mindegyik muffin formába, és a tetejére szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. Helyezzük a mini muffin formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a falatkákat.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki falatkákat a formából, hagyjuk kihűlni egy süteményes rácson, vagy még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki falatkákat a formából, hagyjuk kihűlni egy süteményes rácson, vagy még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?