Pizzás gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Tésztához:
1 fej mogyoróhagyma
50 g mini szalámi
50 g főtt sonka
350 g búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
½ teáskanál só
némi frissen őrölt bors
2 teáskanál apróra vágott oregánó
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál paradicsompüré
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
100 ml olívaolaj
150 ml víz
100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Szószhoz:
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
1 teáskanál paradicsompüré
1 csipetnyi cukor
1 teáskanál apróra vágott oregánó
egy kis só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a mogyoróhagymát. Vágjuk vékony szeletekre a mini szalámit, és kockázzuk fel a főtt sonkát. Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük alaposan össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket és az expressz élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, míg sima tésztát kapunk. Most adjuk hozzá a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és rövid ideig keverjük össze.
Sütés:
Kapcsoljuk a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg a sütőfelületét. Minden gofrihoz tegyünk 1-2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőre és süssük aranybarnára. Egy spatulával óvatosan szedjük ki a pizzagofrikat, és helyezzük őket egymás mellé egy süteményrácsra.
Szósz:
Keverjük össze a creme vega-t, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót. Ízesítsük a szószt sóval és borssal, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Keverjük alaposan össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket és az expressz élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, míg sima tésztát kapunk. Most adjuk hozzá a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és rövid ideig keverjük össze.
Sütés:
Kapcsoljuk a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg a sütőfelületét. Minden gofrihoz tegyünk 1-2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőre és süssük aranybarnára. Egy spatulával óvatosan szedjük ki a pizzagofrikat, és helyezzük őket egymás mellé egy süteményrácsra.
Szósz:
Keverjük össze a creme vega-t, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót. Ízesítsük a szószt sóval és borssal, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
A pizzás gofri szív alakú gofrisütőben is megsüthető.
A pizzás gofri fagyasztható.
A vegetáriánus pizzás gofrihoz a szalámit és a sonkát például paprikával és némi csemegekukoricával helyettesíthetjük. A paprikát nagyon apróra kockázzuk fel.
A pizzás gofri fagyasztható.
A vegetáriánus pizzás gofrihoz a szalámit és a sonkát például paprikával és némi csemegekukoricával helyettesíthetjük. A paprikát nagyon apróra kockázzuk fel.
Kedvencnek jelölöm
Pizzás gofri
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Tésztához:
1 fej mogyoróhagyma
50 g mini szalámi
50 g főtt sonka
350 g búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
½ teáskanál só
némi frissen őrölt bors
2 teáskanál apróra vágott oregánó
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál paradicsompüré
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
100 ml olívaolaj
150 ml víz
100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Szószhoz:
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 teáskanál paradicsompüré
1 csipetnyi cukor
1 teáskanál apróra vágott oregánó
egy kis só
frissen őrölt bors
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a mogyoróhagymát. Vágjuk vékony szeletekre a mini szalámit, és kockázzuk fel a főtt sonkát. Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük alaposan össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket és az expressz élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, míg sima tésztát kapunk. Most adjuk hozzá a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és rövid ideig keverjük össze.
Sütés:
Kapcsoljuk a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg a sütőfelületét. Minden gofrihoz tegyünk 1-2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőre és süssük aranybarnára. Egy spatulával óvatosan szedjük ki a pizzagofrikat, és helyezzük őket egymás mellé egy süteményrácsra.
Szósz:
Keverjük össze a creme vega-t, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót. Ízesítsük a szószt sóval és borssal, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Keverjük alaposan össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket és az expressz élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, míg sima tésztát kapunk. Most adjuk hozzá a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és rövid ideig keverjük össze.
Sütés:
Kapcsoljuk a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg a sütőfelületét. Minden gofrihoz tegyünk 1-2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőre és süssük aranybarnára. Egy spatulával óvatosan szedjük ki a pizzagofrikat, és helyezzük őket egymás mellé egy süteményrácsra.
Szósz:
Keverjük össze a creme vega-t, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót. Ízesítsük a szószt sóval és borssal, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
A pizzás gofri szív alakú gofrisütőben is megsüthető.
A pizzás gofri fagyasztható.
A vegetáriánus pizzás gofrihoz a szalámit és a sonkát például paprikával és némi csemegekukoricával helyettesíthetjük. A paprikát nagyon apróra kockázzuk fel.
A pizzás gofri fagyasztható.
A vegetáriánus pizzás gofrihoz a szalámit és a sonkát például paprikával és némi csemegekukoricával helyettesíthetjük. A paprikát nagyon apróra kockázzuk fel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?