Poharas darázscsípés-desszert
Hozzávalók
Pudingkrémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
40 g cukor
500 ml tej
200 ml hideg habtejszín
Mandulakrokanthoz:
40 g cukor
50 g szeletelt mandula
Ezenkívül:
kb. 2 darab briós (100-150 g) vagy édes zsemle
Elkészítés
Előkészítés:
A pudingport 40 g cukorral és a tejjel a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. A forró puding tetejét frissen tartó fóliával lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Mandulakrokant:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.
Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.
Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
A desszertet elkészíthetjük bármilyen vajas keksszel is.
Kedvencnek jelölöm
Poharas darázscsípés-desszert
Hozzávalók
8 afag elkészítéséhez
Pudingkrémhez:
40 g cukor
500 ml tej
200 ml hideg habtejszín
Mandulakrokanthoz:
40 g cukor
50 g szeletelt mandula
Ezenkívül:
kb. 2 darab briós (100-150 g) vagy édes zsemle
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A pudingport 40 g cukorral és a tejjel a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. A forró puding tetejét frissen tartó fóliával lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Mandulakrokant:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.
Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.
Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
A desszertet elkészíthetjük bármilyen vajas keksszel is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?