
Poharas darázscsípés-desszert



Hozzávalók
Pudingkrémhez:
Mandulakrokanthoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.
Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:


Poharas darázscsípés-desszert
Hozzávalók
8 afag elkészítéséhez
Pudingkrémhez:
Mandulakrokanthoz:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.
Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?