
Palacsintabundás alma vaníliaöntettel



Hozzávalók
Bundás palacsintához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
3 db alma
Sütéshez:
400 ml napraforgóolaj
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Díszítéshez:
porcukor
őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
Tipp:
Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.

Kedvencnek jelölöm

Palacsintabundás alma vaníliaöntettel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
400 ml napraforgóolaj
Díszítéshez:
porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
Tipp:
Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?