Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintabundás alma vaníliaöntettel

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Bundás palacsintához:

300 ml tej
3 db alma

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.

Tipp:

Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.
A Palacsintabundás alma vaníliaöntettel a klasszikus bundásalma vaníliaöntettel kínált változata.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!