Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintabundás alma vaníliaöntettel

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Bundás palacsintához:

300 ml tej
3 db alma

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.

Tipp:

Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.
A Palacsintabundás alma vaníliaöntettel a klasszikus bundásalma vaníliaöntettel kínált változata.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!