
Csokoládés-sütőtökös zabkása



Hozzávalók
Tepsihez:
Zabkásához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.
A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.
Tipp:


Csokoládés-sütőtökös zabkása
Hozzávalók
1 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Zabkásához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.
A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?