Csokoládés-sütőtökös zabkása
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Zabkásához:
100 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
1 teáskanál mascarpone
késhegynyi őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Vitalis Zabkása Csokoládés
125 ml forró víz (100 °C)
Díszítéshez:
némi kókuszchips
némi szeletelt mandula
némi aprított pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
Egy kis tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.
A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.
A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.
Tipp:
A natúr sült sütőtök 2-3 napot eláll hűtőben, érdemes egyszerre nagyobb adagot sütni.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés-sütőtökös zabkása
Hozzávalók
1 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Zabkásához:
100 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
1 teáskanál mascarpone
késhegynyi őrölt fahéj
125 ml forró víz (100 °C)
Díszítéshez:
némi kókuszchips
némi szeletelt mandula
némi aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy kis tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.
A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.
A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.
Tipp:
A natúr sült sütőtök 2-3 napot eláll hűtőben, érdemes egyszerre nagyobb adagot sütni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?