
Panettone


Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a mazsolát meg a citrom - és narancshéjat beledagasztjuk. Egy panettone formát vastagon kikenünk. Miután nem vagyunk olaszok, valószínűleg kevesen rendelkeznek ezzel a speciális, kb. 25 cm magas kupolaformával, így a következőket tehetjük. Keresünk egy kb. 18 centi átmérőjű, 20 centi magas, sütőbe is betehető fazekat vagy egy ugyanilyen széles lábast, aminek a belső peremét duplán hajtogatott sütőpapírral magasítjuk meg. Az is jó, ha egy hasonló nagyságú mázas virágcserepet fogunk be erre a célra, hisz az eredeti panettonék is agyagból készült formákban sültek. Ha előkerítettük a megfelelő edényt, a belsejét vastagon kikenjük, ha sütőpapírral magasítottuk a formát, akkor a papírt is ki kell kenni. A tésztát beletesszük, letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt újra a duplájára kelesztjük.
3. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük.
4. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített olvasztott vajjal (margarinnal) gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.



Panettone
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a mazsolát meg a citrom - és narancshéjat beledagasztjuk. Egy panettone formát vastagon kikenünk. Miután nem vagyunk olaszok, valószínűleg kevesen rendelkeznek ezzel a speciális, kb. 25 cm magas kupolaformával, így a következőket tehetjük. Keresünk egy kb. 18 centi átmérőjű, 20 centi magas, sütőbe is betehető fazekat vagy egy ugyanilyen széles lábast, aminek a belső peremét duplán hajtogatott sütőpapírral magasítjuk meg. Az is jó, ha egy hasonló nagyságú mázas virágcserepet fogunk be erre a célra, hisz az eredeti panettonék is agyagból készült formákban sültek. Ha előkerítettük a megfelelő edényt, a belsejét vastagon kikenjük, ha sütőpapírral magasítottuk a formát, akkor a papírt is ki kell kenni. A tésztát beletesszük, letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt újra a duplájára kelesztjük.
3. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük.
4. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített olvasztott vajjal (margarinnal) gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.


Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?