 
                Paradicsom csatni
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 5 darab 200 ml-es üveg
                            kb. 5 darab 200 ml-es üveg
                        Hozzávalók
                                        450 g paradicsom
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g lilahagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 gerezd fokhagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 piros chilipaprika
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál bazsalikom
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g paradicsompüré
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 ml balzsamecet
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 teáskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomot. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és mindkettőt vágjuk finomra. Adjuk hozzá a paradicsomot, a vanília pépet és a vaníliarudat, a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a chilipaprikát. 
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
                            Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Tippek:
                                    Tálaljuk a paradicsomos csatnit sajttal és kekszekkel. 
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
                            Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Paradicsom csatni
Hozzávalók
kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
                                        450 g paradicsom
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g lilahagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 gerezd fokhagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 piros chilipaprika
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál bazsalikom
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g paradicsompüré
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 ml balzsamecet
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 teáskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomot. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és mindkettőt vágjuk finomra. Adjuk hozzá a paradicsomot, a vanília pépet és a vaníliarudat, a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a chilipaprikát. 
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
                            Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Tippek:
                                    Tálaljuk a paradicsomos csatnit sajttal és kekszekkel. 
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
                            Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Befőttek
                                    Befőttek
                                 Mártások, szószok, pürék
                                    Mártások, szószok, pürék
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?