Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paradicsom csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

450 g paradicsom
150 g lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 teáskanál bazsalikom
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
50 g paradicsompüré
50 ml balzsamecet
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomot. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és mindkettőt vágjuk finomra. Adjuk hozzá a paradicsomot, a vanília pépet és a vaníliarudat, a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a chilipaprikát.

Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.

A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.

A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.

Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.

Tippek:

Tálaljuk a paradicsomos csatnit sajttal és kekszekkel.
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Paradicsom csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!