Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paprikás mártogatós

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

1 darab sárga vagy piros paprika
2 evőkanál metélőhagyma karika
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál lime lé
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tisztítsuk meg a paprikát, és vágjuk apró kockákra. A paprikakockák egy részét tegyük félre a szóráshoz.

Elkészítés:

Keverjük össze a creme vega-t a paradicsompürével, a metélőhagymával, az olívaolajjal és a lime levével. Keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal. Tálaláskor szórjuk meg a paprikamártást a maradék paprikakockákkal.

Tipp:

Keverjünk apróra vágott kakukkfüvet a mártogatóshoz.
Paprikás mártogatós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!