
Pavlovatorta


Hozzávalók
Pavlovatorta
4 tojásfehérje
1 csipet só
250 g cukor
2 tk. kukoricakeményítő
1 tk. fehér borecet
1 tk. vanília kivonat
A tálaláshoz:
300 ml tejszín habbá verve
300 g friss gyümölcs
Elkészítés
Előkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, amire egy 20-23 cm-es kört rajzoltunk.
Elkészítés
Verjük fel a fehérjéket a sóval kemény habbá. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a cukrot három részletben. Szórjuk rá a keményítőt, az ecetet és a vaníliát, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele őket egy spatulával. Simítsuk a masszát a tepsire kör alakban. Tegyük be a sütőbe és azonnal tekerjük le a hőmérsékletet 150°C-ra. Süssük 75 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk abban kihűlni a tortát.
Helyezzük egy nagy tálra és simítsuk rá a tejszínhabot, rakjuk rá a gyümölcsöt és tálaljuk.
Helyezzük egy nagy tálra és simítsuk rá a tejszínhabot, rakjuk rá a gyümölcsöt és tálaljuk.
Tárolás
Hűtőben tálaljuk.


Kedvencnek jelölöm

Pavlovatorta
Hozzávalók
Pavlovatorta
4 tojásfehérje
1 csipet só
250 g cukor
2 tk. kukoricakeményítő
1 tk. fehér borecet
1 tk. vanília kivonat
A tálaláshoz:
300 ml tejszín habbá verve
300 g friss gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, amire egy 20-23 cm-es kört rajzoltunk.
Elkészítés
Verjük fel a fehérjéket a sóval kemény habbá. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a cukrot három részletben. Szórjuk rá a keményítőt, az ecetet és a vaníliát, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele őket egy spatulával. Simítsuk a masszát a tepsire kör alakban. Tegyük be a sütőbe és azonnal tekerjük le a hőmérsékletet 150°C-ra. Süssük 75 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk abban kihűlni a tortát.
Helyezzük egy nagy tálra és simítsuk rá a tejszínhabot, rakjuk rá a gyümölcsöt és tálaljuk.
Helyezzük egy nagy tálra és simítsuk rá a tejszínhabot, rakjuk rá a gyümölcsöt és tálaljuk.
Tárolás
Hűtőben tálaljuk.


Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?