Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Penészke

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Penészke

7 db tojásfehérje
6 ek. víz
30 dkg cukor
10 dkg egész mák
10 dkg kókuszreszelék
6 ek. liszt

Krém:

2 ek. liszt
7 db tojássárgája
10 ek. cukor
4 dl tej
1 db margarin
1 csomag háztartási keksz
1-2 ek. nescafé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

7 tojásfehérjét 6 kanál vízzel, 30 dkg cukorral habbá kell verni, majd hozzákeverni 10 dkg egész mákot, 10 dkg kókuszreszeléket, 6 kanál lisztet, 1 kávéskanál szalagárét. Tepsibe simítani, és lassú tűzön 30 percig sütni.
Miután kihűlt, az alábbi krémmel kell megkenni: 1 csomag vaníliás pudingport két kanál liszttel, a 7 db tojássárgájával, 10 kanál cukorral, 4 dl tejjel kell összefőzni, ezt kihűteni, utána még egy margarint hozzá keverni. 3/4 részét rá simítani a tésztára, majd kirakni egy sor háztartási keksszel. A fenn maradt részbe keverjünk 1-2 kanál Nescafe-t, és kenjük a tetejére.

Alternatív elkészítés

Garantáltan nagyon finom.
Penészke

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!