
Pesztós csomó



Hozzávalók
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát kitekerjük, a pesztós masszával megkenjük, és újra feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük. Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük. A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk. A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!





Pesztós csomó
Hozzávalók
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát kitekerjük, a pesztós masszával megkenjük, és újra feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük. Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük. A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk. A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!




Legújabb cikkek

Pizzatésztából sokfélét!
Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.


Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?