Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2x250 ml tej
2x200 ml habtejszín

Ezenkívül:

200 g karácsonyi stollen
kb. 3 mandarin

Szóráshoz:

őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A stollent durva darabokra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, és a mandaringerezdeket elfelezzük.

Elkészítés:

Egy tasak pudingport a leírás szerint, de 250 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A poharak aljába a felkockázott mandarint elosztjuk, majd az elkészített pudingot is egyenletesen elosztjuk rajta. Rászórjuk a stollen darabokat, majd még egy adag pudingot készítünk a leírás szerint (250 ml tej és 200 ml habtejszín hozzáadásával) és a stollen tetején elosztjuk. A puding tetejére mandarin gerezdeket és stollen darabokat szórunk díszítésnek. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
A Stollen-desszert dekoratív karácsonyi jellegű pohárkrém desszert pudinggal és süteménnyel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!