Stollen-desszert
Hozzávalók
Pudinghoz:
2 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
2x250 ml tej
2x200 ml habtejszín
Ezenkívül:
200 g karácsonyi stollen
kb. 3 mandarin
Szóráshoz:
őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A stollent durva darabokra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, és a mandaringerezdeket elfelezzük.
Elkészítés:
Egy tasak pudingport a leírás szerint, de 250 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A poharak aljába a felkockázott mandarint elosztjuk, majd az elkészített pudingot is egyenletesen elosztjuk rajta. Rászórjuk a stollen darabokat, majd még egy adag pudingot készítünk a leírás szerint (250 ml tej és 200 ml habtejszín hozzáadásával) és a stollen tetején elosztjuk. A puding tetejére mandarin gerezdeket és stollen darabokat szórunk díszítésnek. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
Kedvencnek jelölöm
Stollen-desszert
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
200 g karácsonyi stollen
kb. 3 mandarin
Szóráshoz:
őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A stollent durva darabokra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, és a mandaringerezdeket elfelezzük.
Elkészítés:
Egy tasak pudingport a leírás szerint, de 250 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A poharak aljába a felkockázott mandarint elosztjuk, majd az elkészített pudingot is egyenletesen elosztjuk rajta. Rászórjuk a stollen darabokat, majd még egy adag pudingot készítünk a leírás szerint (250 ml tej és 200 ml habtejszín hozzáadásával) és a stollen tetején elosztjuk. A puding tetejére mandarin gerezdeket és stollen darabokat szórunk díszítésnek. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?