Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2x250 ml tej
2x200 ml habtejszín

Ezenkívül:

200 g karácsonyi stollen
kb. 3 mandarin

Szóráshoz:

őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A stollent durva darabokra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, és a mandaringerezdeket elfelezzük.

Elkészítés:

Egy tasak pudingport a leírás szerint, de 250 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A poharak aljába a felkockázott mandarint elosztjuk, majd az elkészített pudingot is egyenletesen elosztjuk rajta. Rászórjuk a stollen darabokat, majd még egy adag pudingot készítünk a leírás szerint (250 ml tej és 200 ml habtejszín hozzáadásával) és a stollen tetején elosztjuk. A puding tetejére mandarin gerezdeket és stollen darabokat szórunk díszítésnek. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
A Stollen-desszert dekoratív karácsonyi jellegű pohárkrém desszert pudinggal és süteménnyel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!