Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2x250 ml tej
2x200 ml habtejszín

Ezenkívül:

200 g karácsonyi stollen
kb. 3 mandarin

Szóráshoz:

őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A stollent durva darabokra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, és a mandaringerezdeket elfelezzük.

Elkészítés:

Egy tasak pudingport a leírás szerint, de 250 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A poharak aljába a felkockázott mandarint elosztjuk, majd az elkészített pudingot is egyenletesen elosztjuk rajta. Rászórjuk a stollen darabokat, majd még egy adag pudingot készítünk a leírás szerint (250 ml tej és 200 ml habtejszín hozzáadásával) és a stollen tetején elosztjuk. A puding tetejére mandarin gerezdeket és stollen darabokat szórunk díszítésnek. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
A Stollen-desszert dekoratív karácsonyi jellegű pohárkrém desszert pudinggal és süteménnyel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!