Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2x250 ml tej
2x200 ml habtejszín

Ezenkívül:

200 g karácsonyi stollen
kb. 3 mandarin

Szóráshoz:

őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A stollent durva darabokra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, és a mandaringerezdeket elfelezzük.

Elkészítés:

Egy tasak pudingport a leírás szerint, de 250 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A poharak aljába a felkockázott mandarint elosztjuk, majd az elkészített pudingot is egyenletesen elosztjuk rajta. Rászórjuk a stollen darabokat, majd még egy adag pudingot készítünk a leírás szerint (250 ml tej és 200 ml habtejszín hozzáadásával) és a stollen tetején elosztjuk. A puding tetejére mandarin gerezdeket és stollen darabokat szórunk díszítésnek. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Szórás:
Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
A Stollen-desszert dekoratív karácsonyi jellegű pohárkrém desszert pudinggal és süteménnyel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!